Museoiden

Ihanne maailmassa

Suomalaiset ovat kovin etuoikeutettuja monessa suhteessa. Meillä on tasokas ja maksuton ala- ja korkeakoulu -järjestelmä, toimiva terveydenhuolto, turvallisuus verkosto, äitiys- ja isyyslomat vaikka mitä muuta, josta muualla maailmassa ei edes uskalleta unelmoida. Tasosta ja maksuttomuudesta tietenkin voi keskustella ikuisuuksiin ja tulevaisuus onkin vielä ehkä liiankin avoinna. Silti supi Suomalainen sanonta; “on lottovoitto syntyä Suomeen” suhteellisen kylmän kesän jälkeen tuntuu vain jotenkin ironiselta. Vai oletko yksi niistä harvoista joka ei jo vertaa uuden vuoden aattoa ja Juhannusta toisiinsa niiden yhtäläisyyksien vuoksi ennemmin kuin eroavaisuuksien vuoksi?

Pelkkää juhlaa ja ruusuilla tanssia

Vertaamme aina ensisijaisesti Suomea aurinkoisiin, valkoisiin hiekka rantoihin, jossain kuvan kauniilla autiosaarella ja unohdamme mitä kaikkea meiltä puuttuu. Ehkä tuo perus näkemys saa aikaan myös tietyn naapuri kateuden jota muualla maailmassa vähemmän arjessa tapaa meihin verrattuna.

Me haluamme kakun ja sitten vielä syödä sitten sen ihan itse.

Ihanne maailmassa meillä on enemmän kuin muilla. Tai ainakin riittävästi. Riittävästi aikaa, rahaa, rakkautta ja olemme tavattoman onnellisia. Ihanne maailmassa ratsastamme yksisarvisen selässä sateenkaaren päähän auringon hiljalleen laskiessa tähtitaivaalla, vai mitä?

Sitäkö se sitten on se onnellinen elämä. Ei huolia, ei murheita, pelkkää juhlaa ja ruusuilla tanssia.

Ehkä me silloinkin kaivamme murheemme siitä että naapurin yksisarvisen glitteri kakka ja hilse on kimaltelevampaa kuin oman turhan keskinkertaisen yksisarvisen kakka.

Mistä meidät Suomalaiset sitten on tehty?

Onneksi tätä juroksikin kutsuttua tietoteknisesti keskivertaisesti nerokkaampaa kansaa onkin siunattu taidoilla jotka tulevat avuksi kun niin sanotusti kalaan lähdetään merta edemmäksi. Nimittäin nuo tietotekniset taidot lyövät Suomalaiset heittämällä kartalle olipa sitten puhe cyber turvallisuudesta taikka lasten kännykkä -peleistä ja kaikesta sen välillä.

Jopa alkeelliset tietotekniset taidot tulevat avuksi kun etsit tietoa, opiskelet tai olet menossa uuteen maahan.

Internet on oiva apuväline arjessa olitpa ostamassa käytännössä mitä vain tai hakemassa töitä, lisätuloja etsimässä pikavoittoja tai sijoituskohteita, ostamassa tai myymässä. Mitä vain? Mitä vain! Tiesitkö, että 87 miljoonan euron Eurojackpot tuli vasta Suomeen? Kuinka helppoa ja yksinkertaista aloittaminen onkaan nyt, varsinkin kun tarjouksia on joka lähtöön ja tarpeeseen. Katso esimerkkejä ja tuoreimmista tarjouksista, peli tarjonnasta sekä vedonlyönnistä!

Voitit tai et niin ehkä tärkeintä on olla iloinen siitä mitä on. Tänään. Siis juuri nyt. Riippumatta siitä mitä kenelläkään muulla on. Olla kiitollinen tässä ja nyt. Meillä Suomessa ainakin on harvinaisen raikas ja puhdas ilma ja erityisen nopeat netti -yhteydet. Olkaamme tänään vaikka kiitollisia siitä. Tämä hetki ja tulevaisuus näyttää nopeasti paljon kirkkaammalta kun ajattelee miten hyvin asiat oikeastaan ovatkaan kun asetetaan asiat uuteen perspektiiviin.