Museoiden

Rajattomien mahdollisuuksien äärellä!

Samaan aikaan kun internet tarjoaa meille lähes rajattomat mahdollisuudet verkostoitua, hakea tietoa ja pitää yhteyttä ympäri maailman, silmänräpäyksessä, tarjoaa se samaan aikaan yhtä mittavan uhan siitä tietämättömälle ja suojautumattomalle. Puhumme hieman uhista mutta pysy mukana, niin saat käyttöösi loistavan mahdollisuuden!

Uhka vai mahdollisuus?

Siinä vasta kysymys. Ei, tarkoitus ei ole pelotella tai aiheuttaa unettomia öitä. Tarkoitus on ennemmin herättää ajatuksia ja kysymyksiä ilmaan.

Mietitkö koskaan omaa turvallisuutta kun kävelet yksin illalla kotiin ravintolaillan jälkeen? Entä kun olet tuntemattomassa kaupungissa tai maassa? Väittäisin, että mietit ainakin enemmän kuin ollessasi koti sohvallasi. Silti, uhat jotka meitä voi olla vastassa maailmanlaajuisen internet verkon välityksellä ovat mittasuhteessaan lähes yhtä mittavat ellei mittavammat kuin mitä pimeällä kujalla yksin liikkuminen.

Turvaa oma selustasi.

Cyber turvallisuus on nouseva sana joka kannattaa pitää mielessä niin omassa arjessa, taloudessa kuin työssäkin. Harvardin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan työelämässä pelätään hakkerointia ja siitä muodostuvia haittoja, mutta samaan aikaan siihen ei osata lisätä tarvittavia, ennaltaehkäiseviä resursseja.

Omilla arki valinnoillaan voi ennaltaehkäistä joutumisen cyber uhan kohteeksi. Kaiken a ja o on varmasti omien salasanojen ja sähöpostiosoitteen hallinta ja salassapitäminen. Kaikille sivustoille ei aina kannata kirjautua. Lainatakseni erästä nimetöntä viisasta “ne eivät ole Pokemoneja, niitä kaikkia ei tarvitse kerätä”. On olemassa perus sivustot, joiden olemassa oleminen tekee arjesta helpompaa ja mutkattomampaa. Ne ovat tärkeitä, mutta niihinkin ennen pitkää voi joku hakkeroida ja saada sinun tietosi käsiin.

Nappaa kiinni mahdollisuuksista!

Toisaalta internet avaa maailman käsiimme aivan sieltä kodin sohvalta käsin. Voimme pitää yhteyttä läheisiin toiselta puolen maailmaa, saamme uutiset tietoomme reaaliajassa ja muu tiedon välitys tapahtuu myös sekunnin murto-osassa. Toisaalta töitä voi nykyään tehdä ja rakentaa missä tahansa, kunhan se internet yhteys jostain kolmannen valtion yhdestä pienestä internet kahvilasta vain toimii.

Internet on tehnyt ja antanut mahdollisuuden lukemattomien uusi miljonäärien syntyyn. Uskon, että tämä on vasta alkua. Ja samat mahdollisuudet odottavat meitä kaikkia, kun vain osaamme käyttää resurssimme oikein ja oikeassa paikassa. Pysy hetki vielä mukana, ja saat käyttöösi loistavan mahdollisuuden!

Tietosi ja salasanasi joita käytät pankkiin, sosiaaliseen mediaan, vapaa-ajan sivustoille, pelisivustoille kannattaa pitää erillään ja erilaisina. Peli sivustoihin liittyen käytä mahdollisuutesi ja aktivoi Mobilebet bonuksesi! Pelaa ja voita, kuka tietää mitkä mahdollisuudet sinua kulman takana odottavat!

Uskotko sinä internetin olevan enemmän uhka vai mahdollisuus? Ja mitä teet arjessasi poistaaksesi uhat ja taataksesi rajattomat mahdollisuutesi? Internetin käytössä ja mahdollisuuksissa on vain taivas rajana. Niin hyvässä kuin pahassakin ja toivon, että myös sinä löydät mahdollisuuksien avaimet sieltä.