Museoiden

Käsintehty matto on kulttuuriaarre

Upeat käsintehdyt matot henkivät paikallista kulttuuria ja ovat parhaimmillaan oikeita kulttuuriaarteita. Ei olekaan ihme, että monen intohimoisen sisustajan yksi suurimmista haaveista on saada kotiinsa aito, käsintehty matto. Osa sisustajista haluaa ehdottomasti kaukomailla käsin kudotun maton, kun taas osa arvostaa kaikista eniten suomalaisia perinteitä henkiviä räsymattoja. Mistä oman unelmien käsintehdyn maton sitten saisi kohtuuhintaan ja mahdollisimman näppärästi? Tutustu artikkelimme avulla mattojen aarreaittaan, josta on helppo tilata oma unelmien käsintehty matto!

 

Kaukomaiden kulttuuriaarteita

Käsintehty itämainen matto löytyy näppärästi ja helposti Trendcarpet-nimisestä verkkokaupasta. Trendcarpet tarjoaa myös upeita moderneja mattoja, mutta jos etsit kotiisi aitoa käsintehtyä mattoa, joka pursuaa paikallisen kulttuurin perinteitä, kannattaa suunnata suoraan Trendcarpetin Itämaisten mattojen osastolle. Esimerkiksi kelim-matot, afganistanilaiset matot ja persialaiset matot ovat loistavia vaihtoehtoja halutessasi kotiisi kulttuuriperintöä henkivän maton. Aito käsintehty villamatto tuo kotiin tai muuhun tilaan aimoannoksen luksusta ja nämä ovatkin mattoja, jotka maksavat yleensä tavanomaista mattoa enemmän. Käsityötä ja kulttuuriperintöä arvostava sisustaja on kuitenkin valmis maksamaan laadukkaasta aidosta villamatosta hieman enemmän ja kuluttajan onneksi Trendcarpet pystyy monipuolisten yhteistyötahojensa avulla tarjoamaan myös näitä mattoja hyvällä hinta-laatusuhteella.

Räsymatto henkii suomalaisuutta

Suomessa on pitkät perinteet räsymattojen kutomisen saralla. Ehkäpä olet itsekin päässyt kokeilemaan räsymaton tai ryijyn kutomista kangaspuilla ja ihastunut sitä kautta ikihyviksi värikkäisiin räsymattoihin. Nykyisin on olemassa jopa tietokoneohjattuja kangaspuita, jotka ovat perin erilaisia kuin ne mummoloista tutut puiset kangaspuut, joita osa meistä on saattanut päästä itsekin kokeilemaan. Kaikilla meistä ei kuitenkaan ole mahdollisuutta käyttää kangaspuita, eikä oikein aikaakaan omistautua kutomaan kauniita räsymattoja. Tällöin räsymattojen kaipuuta voi paikata tilaamalla Trendcarpetilta upeat räsymatot. Nämä todelliset klassikot sopivat hyvin myös vaikkapa mökille.

Trendcarpetilta löytyy upea valikoima erikokoisia ja -mallisia räsymattoja. Niistä löytyy myös erilaisia design-malleja. Yksi Trendcarpetin suosituimmista räsymatoista on Happy-niminen räsymatto, johon monet Trendcarpetin asiakkaat ovat olleet erityisen ihastuneita. Happy-matossa on juuri sitä mummolatunnelmaa, jota moni räsymatoltaan toivoo. Matosta löytyy runsaasti raitoja ja värejä sekä suloiset valkoiset hapsut. Tämä kaunis käsin kudottu matto on klassinen valinta, joka luo kotiin tai mökille kodikasta ilmapiiriä. Lisäksi Happy-matto on käytännöllinen, helppohoitoinen ja kestävä valinta. Happy-mattoa on saatavilla Trendcarpetilta useassa eri koossa. Pienin koko on 60 x 110 senttimetriä. Tämä koko maksaa Trendcarpetilla hieman yli 20 euroa ja on osoitus siitä, kuinka pikkurahallakin voi saada kodin sisustuksessa aikaan yllättävän suuria ahaa-elämyksiä. Suurin koko on 300 x 400 senttimetriä. Näin suurikokoinen Happy-matto maksaa Trendcarpetilla noin 300 euroa.