Museoiden

Suomen suosituimmat museot – älä jätä käymättä näissä

Museoissa käyminen on mukavaa ja se myös kasvattaa omaa yleissivistystä. Tunnetko sinä Suomen suosituimmat museot? Oletko mahdollisesti jo vieraillut niissä? Museoon on mukava lähteä vaikka vähän kauempaa. Ota vain mukaan jotakin, jolla voit ikuistaa kaiken kokemasi. Esimerkiksi käytetty iPhone 12 riittää oikein hyvin kuvien ja videoiden ottamiseen. Voit taltioida vaikka koko päiväsi, jotta muistat museovierailun vuosien päästäkin. Videoita ja kuvia on mukava katsoa myöhemmin ja muistella kaikkia niitä hauskoja tapahtumia, joita museovierailun aikana tapahtui. Mukanasi oleva käytetty iPhone 12 säilyttää muistikortillaan kaikki ne hauskat hetket, jotka sinä voit sittemmin myös teetättää kuviksi. Voit myös ottaa kuvia upeista tauluista ja muista taide-esineistä riippuen siitä, millaiseen museoon olet menossa. Käydään nyt läpi Suomen suosituimpia museoita. Jokaisen tulisi käydä niissä vähintään kerran elämänsä aikana. Kyseiset Suomen museot ovat myös ulkomaisten turistien suosiossa, joten jos sinä suomalaisena et ole vielä vieraillut näissä, nyt on korkea aika.

Tieteestä taiteeseen ja lasten hauskoihin hetkiin

Museot mielletään monesti taiteeseen liitettäviksi. Sellaisia ne ovatkin monesti, mutta museoita on joka lähtöön. Sinä pystyt valitsemaan kattavasta joukosta ne itsellesi mieluisimmat tai käydä vaikka sellaisessa museossa, joka ei vastaa sinun mielenkiinnon kohteitasi. Saatat yllättyä siitä, miten mielenkiintoisia ihan kaikki museot ovatkaan. Niiden tunnelma suorastaan tempaa mukaansa. Ensimmäisenä on syytä nostaa esiin Rovaniemellä sijaitseva Arktikum, joka on tiedekeskus. Arktikumissa pääsee nauttimaan pohjoisen luonnosta, kulttuurista ja historiasta. Mikään ei myöskään olisi parempi paikka kyseiselle museolle kuin Rovaniemi. Rovaniemi on suosittu matkailukaupunki ja muun muassa Joulupukin pajan kotipaikka. Joulupukkihan kuuluu olennaisena osana pohjoisen kulttuuriin. Arktikumin arkkitehtuuri on myös erityisen huomioitavaa. Se on jylhän näköinen rakennus, joka näyttää upealta kuvissa. Jos mielit päästä vierailemaan taidemuseossa, on Helsingissä sijaitseva Amos Rex oiva valinta. Se ei välttämättä ole se kaikkein nimekkäin suomalaisista taidemuseoista, mutta toisaalta se pystyy esittelemään taidetta monipuolisesti. Taidekokoelmasta löytyy vanhoja taideteoksia, modernien taiteilijoiden teoksia kuin kaikkea siltä väliltä. Mukana on myös muinaisista kulttuureista kertovia teoksia. Amos Rex on loistava tapa viettää vaikka koko päivä. Muumimaailma on varmasti kaikille tuttu. Oletko sinä sen sijaan kuullut Tampereen Muumimuseosta? Muumimuseosta nauttivat niin lapset kuin aikuisetkin. Museossa tutustutaan muumien alkuperään ja historiaan. Museossa on perusnäyttely sekä myös vaihtuvia näyttelyitä.